donderdag 26 mei 2016

Stef stuntpiloot, Fuck de dealer, en meer (Drankspelletjes)

De leukste drankspelletjes voor studenten 

Dus je hebt je goedkope drank gefixt, en bent klaar voor een studentenfeestje. Om het indrinken of je feest een stuk leuker te maken door een extra toevoeging, kom je al gauw uit op drankspelletjes. Stef stuntpiloot is het meest bekende spel dat ook echt uit een spellendoos komt. Het spel, zoals te zien op de afbeelding, is er tegenwoordig ook in het groot. Je moet daarvoor wel wat handige vrienden hebben. Na een paar uur bouwen zal je constructie klaar zijn voor extreme Stef Stuntpiloot!

Naast Stef Stuntpiloot is een ander bekend drankspel ‘Zap de ….’. Voor dit spel heb je een televisie en afstandsbediening nodig, te vinden op iedere studentenkamer. Je zapt namelijk een zender omhoog, wacht 3 seconden en moet wellicht drinken. Wat bepaald wanneer je moet drinken is dat je van te voren bedenkt welk persoonskenmerk je kiest waardoor iedereen moet drinken. Voor iedereen geld dezelfde. Kies je voor, Zap de hond, dan moet je zappen, wachten of er een hond te zien is of niet, eventueel drinken en tot slot doorgeven. Zeer makkelijk en iedereen kan er aan mee doen.

 Verder doen kaartspelletjes het ook altijd goed, ‘Kingsen’, ‘Fuck de dealer’ en ‘Bussen’ zijn verre weg het leukste. ‘Kingsen’ en ‘Bussen’ zijn algemeen bekend onder studenten en zullen niet nader toegelicht worden.



 'Fuck de dealer' echter, is niet bekend in ieder studentenhuis. Bij ‘Fuck de dealer’ is er een dealer die alle kaarten heeft. De andere deelnemers mogen een getal of persoon (boer, vrouw, koning of aas) kiezen. De dealer pakt de eerste kaart die bovenop de stapel ligt, kijkt ernaar en verteld of de andere deelnemer hoger of lager moet gaan zitten. Hierna heeft de deelnemer nog één kans om het goed te raden. Wordt de kaart niet geraden, dan is er één fout. Bij 3 fouten moet het stapeltje kaarten met de klok mee worden doorgegeven en is er dus een nieuwe dealer. Raad iemand de kaart in één keer, dan moet de dealer 4 slokken drinken. Wordt de kaart bij de tweede poging geraden, dan moet de dealer 3 lokken drinken. Bij een nieuwe dealer is gewoon diegene aan de beurt die anders ook aan de beurt zou zijn, m.u.v. de nieuwe dealer, er start dus geen nieuwe ronde. Maarrrr!!! Is er al twee maal foutief geraden en de volgende persoon raad de kaart wel in de eerste of tweede poging, dan begint de telling weer opnieuw! Er moeten dan weer 3 fouten worden gemaakt voordat de dealer de kaarten mag doorgeven.

Alle kaarten die zijn geraden of waarbij het niet gelukt is moeten worden neergelegd in een rij. Dit gaat chronologisch van 2 tot aas. Als alle 4 de kaarten van een cijfer of persoon zijn geraden wordt dit pakje omgedraaid. Naarmate de tijd verstrijkt wordt het steeds makkelijker voor de deelnemers om goed te raden wat de juiste kaart is.

 Maar niet alleen de dealer hoeft te drinken! Ook de deelnemers zullen aan de zuip moeten. De deelnemers moeten drinken als het hun niet lukt om de kaart juist te raden. Zij moeten dan het verschil tussen de laatst genoemde kaart en de daadwerkelijke kaart drinken. Voorbeeld: Deelnemer zegt als eerst 7, dealer zegt hoger, deelnemer zegt vervolgens 9, de dealer laat zien dat het een aas is en legt deze in de rij. De deelnemer moet dan een slok drinken voor elke kaart tot en met de aas, oftewel: 10, boer, vrouw, koning, aas. Dit resulteert dus in 5 slokken voor de deelnemer. Speltip 1: Begin bij je eerste poging met een kaart in het midden. Speltip 2: Geniet, maar drink met mate(n)

1 opmerking:

  1. Ik wil Lapo Micro Finance bedanken voor het verstrekken van een lening. Ik werd verschillende keren misleid toen ik een lening probeerde te krijgen totdat ik Lapo Micro Finance tegenkwam die me een lening ter waarde van $ 23.000 verstrekte om voor mijn zieke kind te zorgen. Als je vandaag een echte geldschieter nodig hebt, neem dan contact op met Lapo en laat je niet misleiden. Neem contact op met e-mail: lapofunding960@gmail.com
    WhatsApp +447883183014

    BeantwoordenVerwijderen