dinsdag 17 mei 2016

Gemiddelde uitgaven student; je uitgaven bijhouden


Ontspanning: 144

Je studententijd kan zomaar eens de leukste tijd van je leven zijn. Op een euro meer of minder moet je vooral niet kijken, je moet ervan genieten. Maar soms is het wel praktisch om te weten of je die euro eigenlijk wel kúnt uitgeven. Volgens het Nibud Studentenonderzoek 2015 geeft een student het volgende uit:
lol
Huur: 366
Boodschappen: 161
Studieboeken: 57
Vervoer: 55
Kleding: 47
Zorgverzekering: 97
Telefoon: 26

Cijfers van het Nibud worden over het algemeen gezien als accuraat en we vinden deze dan ook overal terug. Deze standaardbedragen hoeven voor jou natuurlijk totaal niet te kloppen. Zo zijn er kamers te vinden die een stuk duurder zijn, zijn er studenten die een stuk minder uitgeven in de kroeg en er zijn vast ook wel mensen die twee keer zoveel betalen voor hun mobiel abonnement. Het kan echter geen kwaad om je eigen getallen naast deze te leggen, om te zien waar je in verhouding wat meer aan uitgeeft vergeleken met de rest.

Wat moet ik hiermee, Studentengeld?

Het kan dan ook geen kwaad om deze cijfers eens naast je eigen cijfers te leggen en zo kun je dan je uitgaven bijhouden. Geef ik meer uit aan boodschappen dan de rest of minder? En hoe kan dat dan? Stel dat je een beetje moet besparen op je maandelijkse uitgaven, dan kunnen deze cijfers hierbij helpen.

Da's weinig info... 

Dat klopt. De komende periode zullen we dan ook regelmatig een nieuwe blogpost plaatsen met een ander onderwerp. De ene keer zal het gaan over uitgaan, de andere keer over huur en soms hoe je aan een leuke date komt. Maar de rode draad die door alle berichten heen gaat is deze: hoe kom je zonder blut te zijn financieel gezond je studententijd door? Volg deze blog en je zult erachter komen.