donderdag 19 mei 2016

Drankgigant in België en Duitsland olé!

Goedkoop uitgaan is wat we allemaal willen. De meest simpele manier om dit te bereiken is door minder uit te gaan hierdoor bespaart een student uiteraard veel geld. Maar dit is natuurlijk niet wat wij willen! We kennen allemaal het andere alternatief uiteraard ook al, indrinken.  Maar indrinken kan ook nog goedkoper dan halve liters Klok halen of wodka flessen van 15 euro voor 70cl. Pak de auto of trein en trap hem door naar een drankgigant in België of Duitsland. In Duitsland kost een fles wodka van 70cl maar 5 euro(!)

Verre rit niet haalbaar?

Uiteraard is het voor mensen die dicht bij de grensstreek vanzelfsprekend om hiervoor de grens over te gaan. Maar kom je bijvoorbeeld uit Amsterdam dan lijkt het misschien niet rendabel om onze  ooster- of zuiderburen te bezoeken. Voor de studenten die dus een relatief lange afstand moeten afleggen voor hun voordelige flessen drank om zo geld te besparen, MASSA IS KASSA.
nee johWat ook een optie is; maak er een gezellige dag van met je vrienden en als je zelf niet te veel flessen wilt halen bij de drankgigant, bestel dan ook voor anderen. Laat de anderen iets betalen voor het benzine geld en het kost jouw zelf helemaal niks behalve de flessen drank zelf.

Reden van de prijs

Maar hoe kan het dat de prijzen in andere landen zo laag liggen als het gaat om drank? Dit heeft te maken met het feit dat de Nederlandse staat geld wil verdienen door hoge, héle hoge accijnzen te vragen. Dit werkt, vooral in de grensstreken, totaal averechts. De overheid mist hierdoor miljoenen euro’s aan accijnzen.

Goedkoop peukies dempen?

Alcohol is niet het enige product wat hierdoor zo duur is in Nederland, ook tabaksproducten ondervinden hier de gevolgen van. Ook voor deze producten geef je veel minder geld uit in onze buurlanden.  


Wil je als student dus goedkoop indrinken en eventueel ook roken, dan is een bezoek brengen aan Duitsland of België zeer aan te raden! Het kan gezellig zijn, je bespaart geld en met een paar medestudenten vermaak je je ook nog eens prima!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten