donderdag 19 mei 2016

Gouden bespaartips van Studentengeld; een dubbeltje op zijn kant


Zoals je kon lezen in het vorige bericht krijgt een student nou eenmaal niet zo veel geld binnen. Een student heeft uitgaven waar hij/zij weinig aan kan veranderen en moet maken, zoals schoolkosten, maar toch zijn er ook veel uitgaven waar je als student zijnde wel invloed op hebt. In dit bericht lees je verschillende manieren hoe je geld kunt besparen.

Een dubbeltje op zijn kant met vaste lasten

aanstellerDe meeste vaste lasten voor een student staan vast en moeten vaak gemaakt worden, maar dat wil niet zeggen dat er niet aan het bedrag van die vaste lasten gesleuteld kan worden. Een grote kostenpost voor veel studenten is bijvoorbeeld de telefoonrekening. Eigenlijk is het vrij eenvoudig om die rekening te verlagen. Tegenwoordig zijn telefoons snel genoeg voor dagelijks gebruik en hoef je in principe niet elk jaar een nieuwe telefoon te kopen voor de technologische vooruitgang. Dat scheelt dus weer. Zo kun je je huidige telefoon behouden en het goedkoopste sim only abonnement nemen. Op sites als bellen.com is het heel eenvoudig om het goedkoopste abonnementen op te zoeken. Een ander grote kostenpost is het bedrag dat je kwijt bent aan verzekeringen. Tegenwoordig is het ook super eenvoudig om te checken wat je kwijt bent aan een verzekering. Af en toe switchen van zorgverzekeraar kan je veel geld besparen. Met een beetje research op internet is het net een dubbeltje op zijn kant en bespaar je toch al gauw vele euro's en raak je niet blut.

Huur

Als laatst heb je mits je niet thuiswonend bent ook te maken met het betalen van huur aan je huurbaas elke maand maar weer. Onlangs was er in het nieuws dat de student in de meeste steden in Nederland veels te veel huur betaalden dan wettelijk is toegestaan. Natuurlijk is er wel woningnood, maar dan nog is het belachelijk om zo'n hoog bedrag te moeten betalen en daar kun je als student ook nog eens wat aan doen. Zo kun je de huurbaas aanklagen bij de huurcommissie en heb je kans op terugvordering van het bedrag dat je maandelijks te veel hebt betaald. Dit bedrag kan flink hoog oplopen en uiteindelijk betaal je veel minder dan je medestudenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten