donderdag 19 mei 2016

Leuke studentenbaantjes

Studenten hebben altijd weinig geld en daarnaast ook nog eens weinig tijd door de overvolle agenda. Toch is het vaak nodig om toch een gaatje in je agenda te prikken voor een bijbaantje, want zo verdien je ook nog eens wat om je dure studentenleven te bekostigen. In dit blog lees je over de leukste studentenbaantjes die goed te combineren zijn met je studie. Door het overvolle rooster de vele opdrachten die je tussen de lessen door moet afronden en de o zo belangrijke nevenactiviteiten zoals uitgaan en sporten, blijft er haast geen tijd over, maar toch zijn er een aantal baantjes waarbij je toch een aantrekkelijk bedrag bij elkaar sprokkelt. Dus, Studentengeld, wat is nou een leuke studentenbaan?

Winkels

Vanzelfsprekend heb je natuurlijk één van de meest klassieke bijbaantjes namelijk de vakkenvuller. De supermarkt hanteert uiterst flexibele werktijden, wat het een zeer aantrekkelijke bijbaan maakt voor studenten. 

Dan hebben we ook nog de verkoopmedewerker. Hierbij kun je natuurlijk denken aan een functie als verkoopmedewerker bij een grote diversiteit aan winkels, zoals de mediamarkt, een bouwmarkt, een kledingwinkel, een telefoonwinkel en meer. 

Horeca

Ook vindt je veel leuke studentenbaantjes in de horeca. Je kan bijvoorbeeld gaan werken als barman bij een café'tje of als ober in een restaurant. Ideaal als je doorgaans graag in de avonduren en in het weekend werkt.

Bellen (Studentengeld Tip!)

Een ander veelvoorkomende studentenbaan is callcentermedewerker. Hele dagen achter de telefoon mensen irriteren voor geld, wie wil dat nou niet? In veel gevallen raken ze zo geïrriteerd dat ze snel de haak erop gooien en daarmee is je telefoontje weer klaar en kun je op naar de volgende. Erg leuk om je geld mee te verdienen.

lars vindt dit nog leuk om te doen ookAls laatst heb je nog de categorie bijbaantje op projectbasis. Dat betekent dat je af en toe een opdracht uitvoert voor geld. Als je bijvoorbeeld een creatieve opleiding volgt, kun je wellicht aan de slag als video editor of cameraman. Daarnaast kun je als minder creatieveling ook aan de slag door bijvoorbeeld bijles te gaan geven. 

Ga naar het uitzendbureau en kijk of er leuke studentenbaantjes voor je bijzitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten