donderdag 19 mei 2016

Bijverdienen als student

Fantastisch, al die uitgaven. Huur, bier, boeken, bier, wat te eten, bier, nog meer bier. Maar hoe kom je aan het geld voor al deze zaken? Uiteraard kun je lenen, maar aangezien we tegenwoordig ook geen studiefinanciering meer krijgen van de overheid is het misschien praktisch om te gaan bijverdienen als student... Even wat praktische zaken op een rijtje:

Bijverdienen student

dit is dan wel weer MIJN portemonnee"Ben je student en wil je snel bijverdienen? Dan zit je goed bij Randstad Student." Dat klinkt als reclame en dat is het ook, want ik pluk het zo van hun site. Maar er zit natuurlijk een kern van waarheid in. Zoek je een baan? Ga naar het uitzendbureau! Of kijk eens rond in de stad of er ergens een bordje hangt met 'personeel gezocht', dat wil ook nog wel 'ns werken.

Verdien niet te veel

Dit klinkt een beetje raar, maar het is aan te raden om niet te veel te verdienen. Hoe meer je verdient, hoe meer belasting je zult moeten betalen. Op zich is dat niet zo'n probleem, maar als je te veel verdient kan het zijn dat je je Ov-abonnement terug mag gaan betalen. En je studiefinanciering, als je dat nog krijgt tenminste. Dan kan het ineens zo maar zijn dat je een stuk minder over houdt dan dat je gedacht had! Gelukkig geldt dit alleen voor studenten die onder het oude systeem vallen. Voor de beginners onder ons is de bijverdiengrens geschrapt. Geluksvogels.

Loonheffing

Als je werkt, heb je recht op loonheffingskorting. Dat wil zeggen dat er minder van je loon wordt ingehouden. De korting kan echter maar bij één werkgever worden aangevraagd, dus bij meer dan één baan zul je wat meer belasting moeten betalen. Het jaar erop kun je een deel hiervan weer terugvragen bij de belastingdienst door aangifte te doen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten