donderdag 26 mei 2016

Alles over studieboeken verkopen en kopen

Schoolboeken nostalgie
Studieboeken... het is toch wat... Vroeger werden je studieboeken rechtstreeks door de middelbare school waar je op zat bestelt of je kon ze aan het begin van het schooljaar ophalen. Het mooie hiervan was dat ze ook nog eens helemaal gratis waren. Nu is dat wel anders, helaas. Hier lees je wat je kan doen om toch je tentamen te halen zonder te hoge studieboekenuitgaven te hoeven maken, zodat je genoeg geld overhoudt voor het geen wat elke student graag wilt, namelijk ZUIPEN!!

Een lege boekentas dat loont!
Aan het begin van het schooljaar krijg je een studieboekenlijst. Deze lijst bevat 'alle' boeken die je 'verplicht' moet bezitten om de opleiding goed te kunnen volgen, althans dat is het verhaal van de hogeschool, universiteit of docent. Uit eigen ervaring klopt de studielijst vaak van geen kant en bestel je te veel boeken die je niet of nauwelijks gebruikt. Thanks *insert onderwijsinstantie's name*. Trap er dus niet in! Daarom is het belangrijk dat je in de eerst paar lessen van een vak met een lege boekentas aankomt en je pas boeken bestelt als het echt hoogst noodzakelijk is wanneer je bijvoorbeeld opdrachten uit dat boek moet maken. In veel gevallen is het boek niet nodig om het tentamen te halen, want de docent gebruikt vaak Powerpoint presentaties om de stof beknopt uit te leggen.

Studieboeken kopen en lenen
Als je er dan toch achter bent gekomen dat je het boek toch nodig hebt, dan ben je helaas toch studieboekencentrale.nl, marktplaats.nl of bol.com. Kijk dan vooral bij tweedehands, want dat is de goedkoopste optie. Tot slot de laatste optie die je hebt als student is het lenen van boeken bij de bibliotheek. Veel onderwijsinstanties hebben een eigen bibliotheek waar je boeken voor een korte periode kunt lenen. Ga er eens langs en doe er je voordeel mee.
genoodzaakt om het boek aan te schaffen. kloten, want daar gaat je zuipgeld voor deze maand. Nu je het boek toch moet aanschaffen, is het belangrijk dat je de goedkoopste aanbieder vindt. Dit kan op verschillende manieren. Je kan bijvoorbeeld rondvragen aan studenten die het vak al hebben gehaald of aan andere bekenden vragen. Dan heb je nog het internet waar vele aanbieders zich bevinden. Kijk bijvoorbeeld eens op sites, zoals

Studieboeken verkopen
Als je goed je best hebt gedaan dan heb je als het goed is ook een paar tentamens gehaald. Dit is niet alleen goed voor je studievoortgang maar ook voor je portemonnee. Als je een aantal vakken gehaald hebt, betekent dat je die boeken vaak niet meer nodig hebt en je die studieboeken kunt verkopen. Zet ze eens op bovengenoemde sites en je bent er zo van af. Succes met studieboeken verkopen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten