donderdag 19 mei 2016

Goedkoop boodschappen doen

Ook een student ontkomt over het algemeen niet aan dit fenomeen: boodschappen doen. Studeren op een lege maag is onpraktisch en leven op een lege maag is ook niet echt leuk. Boodschappen kosten de gemiddelde student zo'n 161 euro per maand, na de huur toch de grootste kostenpost. Eens kijken of we ook goedkoop boodschappen kunnen doen en daar wat op kunnen besparen.

Aanbiedingen

Laten we gelijk even de grootste open deur uit de weg ruimen: koop wat er in de aanbieding is. Zeker als het gaat om kratjes bier of andere iets grotere uitgaven. Dit levert al gauw een besparing van enkele euro's per keer op. Dertig procent korting, derde product gratis, tweede halve prijs, het is allemaal mooi meegenomen. Loop dus vooral niet met een boodschappenlijstje de winkel in, maar kijk ter plekke wat er tijdelijk goedkoper is en neem het mee!

Andere winkel

zeg majesteit...Okee, dit is ook wel een aardig grote open deur. Maar toch, als het op goedkoop boodschappen doen aankomt, is het verstandig om de Lidl een keer mee te pakken. Voor zover je dat nog niet doet natuurlijk. Probeer wat producten uit, vergelijk ze qua kwaliteit met de spullen uit je lokale Appie. Sommige producten zullen daadwerkelijk kwalitatief beter aanvoelen terwijl ze nog 'ns goedkoper zijn ook. Tip: drink Oettinger bier. Slechts €7,49 per krat (of een eurootje minder als het in de aanbieding is) en het komt nog verdraaid goed uit de test.

Goedkoop boodschappen doen? Koop/kook bulk

Dit is niet alleen goedkoper, maar ook praktisch. Doe gewoon wat extra boodschappen en kook een maaltijdje extra voor in de diepvries. Voordeelverpakkingen zijn in verhouding vrijwel altijd goedkoper (op de prijsetiketten van de AH wordt de kiloprijs vermeld, vergelijk eens!), en daarnaast scheelt het qua koken ook weer een dag of twee in de week.

En verder...

Met de bovenstaande tips kan het haast niet anders dan dat je per maand een leuk bedragje bespaart. Maar wij zijn natuurlijk niet de enigen die hierover hebben nagedacht. Als je nog meer wil weten, kijk eens naar de bespaarapp van het voedingscentrum, of wat andere websites. En koop vooral ons boek met bespaartips!


Geintje, we hebben helemaal geen boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten