Soms is thuisbezorgd niet echt een optie. Als je indruk wil maken op je date/vrouw/scharrel/klasgenoot/willekeurige van de straat geplukte vrouw dan zul je soms eens chique moeten koken.
Eén van de de lekkerste studentenrecepten: Champignonragout à la Studentengeld (met rijst)
Als je zegt dat er kip inzit geloven ze het ook nog. Verder kost het recept heel weinig. Niks namelijk, want dat krijg je van ons. De ingrediënten zijn trouwens ook niet duur.
Ingrediënten zijn voor 2 personen
1 ui
500 gram champignons
30 gram boter
40 gram bloem
5 dl bouillon van een groentebouillon tablet of instant
bouillon.
Flinke scheut kook room of slagroom
4 eetlepels fijngeknipte bieslook.
Let niet op mijn doseringen op de foto’s want die zijn
aangepast
Eerst even klaarmaken...
Kook rijst gaar in water volgens de aanwijzingen die je
bekend zijn neem ik aan.
Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon smelt de boter
in een wok en fruit de ui al omscheppend goudgeel en glazig.
Strooi de bloem erover en roer goed om. Schenk beetje bij
beetje de bouillon erbij en breng die telkens aan de kook. Zorg dat er geen
klontjes ontstaan.
Voeg als alle bouillon is toegevoegd de in schijfjes
gesneden champignons toe en laat nog 8 minuut garen op laag gas. Roer de
bieslook erdoor en een flinke scheut room of....koffiemelk.
Ik maakte er een kommetje sla bij. De body van de ragout is door de ui en de
bouillon zo goed van smaak dat het vlees niet gemist word..
Serveer deze ragout in twee grote ragoutpasteitjes en leg
hier een plukje peterselie op om het nog mooier te maken. Serveer dit op een
bord met aan de zijkant de rijst. De ragoutpasteitjes moeten uiteraard wel
afgebakken worden. De temperatuur en tijdsduur hiervoor staan op de verpakking.
En dan...
Steek nog wat mooie kaarsen aan, zet een lekker muziekje op,
giet die fles goedkope rode wijn van de Albert Heijn in twee schonen wijnglazen
en klaar! Niets kan nu nog misgaan, je kunt het!
Meer studentenrecepten? klik hier
Geen opmerkingen:
Een reactie posten